Σελίδες

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κουτάκι για φωτογραφίες


Ένας ακόμη χρόνος έφτασε στο τέλος του. Για μένα αλλά και για τους περισσότερους ήταν μια χρονιά δύσκολη με άγχος και αβεβαιότητα. Εύχομαι και ελπίζω το 2013 να είναι για όλους μας μια χρονιά γεμάτη ζωντάνια, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη και προσπάθεια για το καλλίτερο. Ας προσπαθήσουμε και ας ελπίσουμε όλοι σε μια νέα αρχή ένα νέο ξεκίνημα και θα τα… καταφέρουμε.
Σίγουρα όλοι αυτές τις μέρες βρεθήκαμε οικογενειακά, μαζευτήκαμε στο σπίτι, βρεθήκαμε με φίλους, συμμαθητές, ξεκουραστήκαμε λίγο, γεμίσαμε μπαταρίες και τώρα επιστρέψαμε πίσω στα καθημερινά μας. Και σίγουρα όλοι μας βγάλαμε φωτογραφίες για να θυμόμαστε αυτές τις στιγμές.(Εμείς τραβήξαμε αρκετές.)
Σκέφτηκα να φτιάξω ένα κουτάκι για να φυλάξω μέσα τις οικογενειακές μας φωτογραφίες από τις μέρες των εορτών.
Εδώ και καιρό είχα βρει στο υπόγειο του σπιτιού ένα παλιό ασημένιο κουτάκι βρώμικο και λίγο σκουριασμένο, ταλαιπωρημένο από το χρόνο. Στο καπάκι του έχει μια πανέμορφη σκαλιστή παράσταση με καράβια.




1.Ετοίμασα ένα μείγμα από στάχτη και λεμόνι και με μια παλιά οδοντόβουρτσα το έτριψα καλά-καλά. Αποτέλεσμα; Το κουτάκι άστραψε και έγινε σαν καινούργιο.


2.Μέτρησα το εσωτερικό του οι διαστάσεις του είναι πλάτος 11,5εκ και ύψος 8,5εκ.
3.Έκοψα λευκό χαρτί πλάτος 11,5 και μήκος 1,70. (χρησιμοποίησα 20 φωτογραφίες) Στη συνέχεια έκανα τσακίσεις στο χαρτί ανά 8,5εκ.




4.Εκτύπωσα τις φωτογραφίες μου σε μέγεθος πλάτος 10εκ. και ύψος 7εκ. και τις κόλλησα στο χαρτί εναλλάξ. Το πρώτο φύλλο το κόλλησα στον πάτο του κουτιού και η κατασκευή μου είναι έτοιμη.





Η κατασκευή αυτή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κουτάκι αρκεί να προσαρμόσουμε τις διαστάσεις. Ίσως είναι μια ωραία πρόταση για την γιορτή των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου με φωτογραφίες από την σχέση μας!!!
Πολλά-πολλά φιλιά!!!

10 σχόλια:

  1. Τι ωραία κατασκευή!... Και πόσο όμορφα αξιοποιήθηκε το παλιό κουτί!... :)
    Καλή κι ευλογημένη χρονιά εύχομαι, με πολλές δημιουργίες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά καλή χρονιά γεμάτη υγεία ευτυχία και δημιουργία!!!! Χρόνια πολλά και για την γιορτή σου - αν δεν κάνω λάθος σήμερα γιορτάζεις!!!!! Και αυτή η δημιουργία σου όμορφη... ήταν κρίμα να βρίσκεται στα άχρηστα αυτό το κουτάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύχρονη, με υγεία κα χαρά!
    Το κουτάκι έγινε καινούριο! Και η παράσταση είναι τέλεια! Η δε κατασκευή με τις φωτογραφίες είναι απίθανη!
    Καλή χρονιά να'χεις, Γιάννα, με όμορφες κατασκευές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννα μου χρόνια πολλά για τη γιορτή σου χτες,καλή χρονιά με υγεία αγάπη και πολλή δημιουργία!!!!Το κουτάκι είναι υπέροχο και πολύ καλό για δωράκι!!!Μπράβο!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυχρονη!!!!Τελειο εγινε σαν καινουργιο!!!Δεν ηξερα οτι το λεμονι με σταχτη κανουν θαυματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αψογη ιδεα αλλα και το κουτακι σου εγινε σαν καινούργιο!!
    Μπράβο να ειστε καλά και του χρονου να ξαναβγάλετε και αλλες φωτογραφιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννα μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ονομαστική σου εορτή, έστω και καθυστερημένα !!!
    Εύχομαι εκ βάθους καρδιάς να έχεις μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Υγεία, Αγάπη και Δημιουργικότητα !
    Το κουτάκι έγινε πραγματικά σαν καινούριο και η ιδέα με τις φωτό πολύ δελεαστική ! Χμμμμ ... Θα το δοκιμάσω !!! Φιλιά πολλάαααα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά για την γιορτή σου και καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία...Ευχομαι πλούσια δημιουργική χρονιά με μεράκι και φαντασία!!!Χρησιμότατες οι οδηγίες φρεσκαρίσματος του μεταλλου(θα το υιοθετήσω) ενδιαφέρουσα και η ιδέα της πολλαπλής φωτογραφίας στο κουτί...Να'σαι καλά ...φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!!!
    ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΑΩ ΚΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΤΙ!!!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή