Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Το ποιο Λαμπρό Αστέρι

….Μια χειμωνιάτικη νύχτα ένα νέο αστέρι εμφανίστηκε στον ουρανό .Ήταν τόσο λαμπερό που η λάμψη του έπεφτε πάνω στους λόφους και έκανε τη νύχτα μέρα.Οι βοσκοί που το είδαν  τρομοκρατηθήκαν  αλλά Άγγελος κυρίου εμφανίστηκε μπροστά τους και τους είπε: Μην φοβάστε το αστέρι ήρθε για να σας φέρει ευχάριστα νέα και να σας οδηγήσει στο μέρος όπου  γεννήθηκε ο Χριστός που θα φέρει « επί γης ειρήνη και εν ανθρώπις ευδοκία » σε όλο τον κόσμο.


 Οι βοσκοί τότε ακολούθησαν το αστέρι και έφτασαν σε ένα μικρό στάβλο στην Βηθλεέμ όπου εκεί βρίσκονταν το Θείο βρέφος.Όπως είπαμε και πριν το αστέρι ήταν τόσο λαμπερό και φαίνονταν από πολύ μακριά από άλλες  χώρες .Το είδαν λοιπόν και οι τρεις μάγοι. Ξεκίνησαν με τις καμήλες τους και ακολουθώντας το έφτασαν και αυτοί στο στάβλο όπου βρίσκονταν ο μικρός Χριστούλης. Του πρόφεραν δώρα,  σμύρνα λιβάνι και χρυσό και τον προσκύνησαν ταπεινά.

Στις μέρες μας το αστέρι έχει το δικό του συμβολισμό.
 Συμβολίζει την ελπίδα για τύχη  και ευημερία. Γι αυτό και όταν βλέπουμε ένα αστέρι να μετακινείτε κάνουμε μια ευχή. Ας ευχηθούμε να είμαστε όλοι καλά να έχουμε υγεία και για τον καθένα μας χωριστά να πραγματοποιηθούν τα όνειρα μας και οι ευχές μας να γίνουν πραγματικότητα.  

5 σχόλια:

 1. Καλά Χαρούμενα Χριστούγεννα γεμάτα υγεία αγάπη και ευτυχία!!!! Πολλά φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!
  ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!!!!!!
  ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρόνια Πολλά Γιάννα μου!!!...Υγεία και Χαρά σου εύχομαι!!
  Να περάσεις όμορφα και τις υπόλοιπες γιορτές!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! Υγεία χαρά και καλή τύχη!!! Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χρόνια Πολλά! Υγεία, χαρά, αγάπη και ευτυχία να βασιλεύουν στο σπιτικό σου, Γιάννα! Χαρούμενη χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή